Katsastuksen toimintaperiaate Viholan satamassa

01.06.2023

Katsastuksen toimintaperiaate Viholan satamassa

Seuran veneiden katsastus keskitetään vuosittain kolmeen katsastuspäivään Viholan satamassa.

Runkokatsastus tehdään veneen ollessa maissa. Runko katsastetaan aina kun vene katsastetaan ensimmäistä kertaa seuraan tai joka viides vuosi. Runkokatsastukseen ilmoittaudutaan kirjoittamalla nimi ja veneen tiedot väijykopin katsastuslistaan. Katsastuspäivänä katsastajat poimivat ilmoittautuneet veneet listalta ja saapuvat veneelle suorittamaan katsastusta. Omistajan tulee odotella veneensä lähettyvillä katsastajan saapumista.

Vuosikatsastukset tehdään vuosittain veneen ollessa vesillä ja laiturissa. Ilmoittautuminen katsastukseen tapahtuu myös lisäämällä nimi, laituripaikka ja veneen tiedot katsastuslistaan väijykopissa. Katsastajat poimivat listalta tiedot ja katsastavat veneitä mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös vuosikatsastuksen yhteydessä veneen omistajan tulee odotella veneellään katsastajan saapumista.

Katsastuspäivinä katsastajia on paikalla yleensä useampia. Katsastajat pyrkivät niputtamaan lähekkäin olevien veneiden katsastuksia työn nopeuttamiseksi. Jos katsastaja kävelee kuitenkin veneesi ohi, ei syytä huoleen, sillä todennäköisesti toinen katsastaja on tulossa veneellesi hieman myöhemmin. 

Mikäli katsastuksista tulee kysyttävää, nykäise epäröimättä katsastajaa hihasta ja kysy, tai vaihtoehtoisesti laita viestiä katsastus@nokianveneilijat.fi tai soita 040 5835666 (Arto Heiskanen)

 

Takaisin